Tänä vuonna pisteet jäivät Napapiirille

RoPS-TuWe 2-0 (2-0)

14'  1-0 Jokelainen Tinja

37'  2-0 Julia Heino

Rovaniemen Palloseura palasi kahden tappion jälkeen voiton tielle jalkapallo naisten Ykkösessä. Joukkue kukisti "match dayn" alkaiseksi Turun Weikot 2-0 (2-0).

– Nyt oli kaksi väsynyttä joukkuetta vastakkain, joten kolme pistettä oli tärkein saalis, koki RoPSin päävalmentaja Olavi Tammimies taiston tauottua.

Kolme peliä viikkoon on kova rypistys runsaan matkustelun ohessa. Siihen nähden RoPS hallitsi ajoittain pirteästi peliä ja ratkoi ottelun heti avausjaksolla.

Tahtia löi ensin Julia Heino joka karkasi oikealta ja ampui 14. minuutin kohdalla takakulmaan 1-0 . Jakson lopulla Tinja Jokelainen harhautti turkulaispelaajan ja veti alanurkkaan 2-0.

RoPSin kolmaskin maali oli lähellä, mutta Venla Viertolan viimeistely ei aivan onnistunut.

RoPSin pelin selkäranka oli tutusti puolustuslinja. Keskuspuolustuksessa Esther Edem ja Pinja Spets pelasivat järkevästi eikä Laura Pasasen ja Enni Yli-Suvannonkaan otteissa ollut moittimista.

RoPS pääsee otteluruuhkasta ansaitulle tauolle, sillä seuraava ottelu on 10. kesäkuuta. Silloin Rovaniemellä vierailee TPV Tampereelta.

– Ensi viikko vedetään henkeä myös harjoittelusta, joten osa pelaajista pääsee keskittymään rauhassa koulujen päättymiseen, Tammimies kertoi.

Lähde: Lapin Kansa 28.05.2017

Kuvat: Ari Jalonen