Turun Weikot jatkoon Regions Cupissa

UPK - TuWe 2-5 (1-1)

Weikot aloittivat kauden 5-2 voitolla UPK:ta vastaan Regions Cupin toisella kierroksella. Mikään läpihuuto-ottelu ei kuitenkaan ollut kyseessä, sillä uusikaupunkilaiset kiusasivat TuWea urheilupuiston yläkentällä toden teolla.

TuWe lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, sillä UPK pelaa sarjatasoa alempana, kuin Weikot. Se myös näkyi kentällä, si...llä Weikot hallitsivat peliä pallonhallinnan kautta, mutta vaarallisimmat paikat jäi syntymättä. UPK pyrki taas pelaamaan nopeilla vastahyökkäyksillä palloa TuWen puolustuslinjan taakse. UPK aloitti ottelun maalinteon 16. minuutilla saatuaan kulmapotkun, joka pomppi kuin flipperi hieman onnekkaasti lopulta aina TuWen maaliin saakka. Tämä lisäsi Weikkojen otsalla olevien hikikarpaloiden määrää, sillä UPK puolusti suhteellisen tiiviisti, eikä Weikot oikein päässyt tästä seinästä murtauduttua läpi. Parhaimmat paikat aukesivat laitojen kautta Jouko Marttilalle sekä Leevi Ojaselle, mutta nolla pysyi sitkeästi TuWen maalintekosarakkeessa. Niinhän sitä sanotaan, että kova työ palkitaan ja niin kävi myös nyt Weikoille. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa (45+1) pallo saatiin kuin saatiinkin runnottua UPK:n veräjänvartijan selän taakse. Kukapa muukaan, kuin tahtomaalien erikoismies Marttila vastasi Weikkojen 1-1 tasoituksesta. Näistä lukemista mentiin myös puoliajalle.

Kauteen valmistavana otteluna, Weikot suorittivat puoliajalla neljä pelaajavaihtoa. Kentältä poistuivat Santeri Nieminen, Eero Antila, Antti Loippo sekä Mikeal Vaalgamaa. Tilalle tulivat Olli Wendelin, Mathias Brunnsberg, Juho Hirvonen ja Nicolas Riquelme.

Toinen puoliaika ei olisi karmeammin voinut alkaa punaisten paholaisten kannalta. Vain neljä minuuttia ehdittiin toista puoliskoa pelata, tai pelata ja pelata, sillä Weikot olivat vielä aivan kanveesissa, kun UPK:n liukas ja vahva kärkipelaaja tuikkasi lukemiksi 2-1. Weikot eivät oikein saaneet peliänsä käyntiin ja varsinkin hyökkäyspään viimeiset murtautuvat syötöt karkasivat usein vastustajalle. Melkoisen tyrmäysiskun Weikot kokivat 60. minuutilla, kun Marttila lensi punaisella kortilla ulos hieman heppoisin perustein. Yhden miehen alivoima kuitenkin herätti Weikot. Miehet alkoivat liikkua pakon edessä ja syötöt alkoivat napsahdella jalkaan. 72 minuuttia oli pelikellossa, kun Olli Wendelin helpotti Weikkojen tuskaa lusikoimalla pallon lähietäisyydeltä verkkoon. Tämän jälkeen Weikkojen talvella, ahkeralla lenkkeilyllä, hankittu vahva kuntopohja alkoi näkymään. 80. minuutilla Hirvosta vedettin keskialueella lähes mestaustyyliin sukille, josta vastustajalle nostettiinkin toinen keltainen kortti ja herra päätyi katsomon puolelle. Näin ollen joukkueet olivat taas tasalukuiset, molemmilta puuttui yksi pelimies. Vain kaksi minuuttia ulosajon jälkeen, vihdoin ja viimein Weikot siirtyivät ottelussa johtoon. Leevi Ojanen viimeisteli boksin sisältä pallon maaliin ja lukemiksi 2-3. Kauan ei ehtinyt UPK hengähtää, kun Ojanen oli jälleen pahan teossa. Tällä kertaa mies pelattiin puolittaiseen läpiajoon ja pallo varmasti maaliin. Kentällä tuntui loppua kohden olevan vain yksi joukkue, sillä Weikot vyöryivät hyökkäys hyökkäykseltä kohti UPK:n maalia. Viimeisen sinetin ottelulle teki Hirvonen 89. minuutilla. Ensiksi kokeili Brunnsberg, jonka jälkeen Ojanen täräytti riparista ylärimaan ja kolmantena Hirvonen pääsi lopulta tuikkaamaan pallon maaliin. Näin loppulukemiksi 2-5 ja TuWelle lopulta ansaittu voitto ja jatkopaikka Regions Cupin kolmannelle kierrokselle.

Joukkue: Väätäinen (MV), Antila, Loippo, Kitinoja, Villanen, Sola, Nieminen, Ojanen, Virtanen, Vaalgamaa, Marttila

Vaihdosta sisään: Wendelin, Brunnsberg, Hirvonen, Riquelme, Lehtinen

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Maanantai
11.00 - 16.30
Tiistai
9.00 - 16.00
Keskiviikko
9.00 - 16.00
Torstai
11.00 - 16.30
Perjantai
9.00 - 16.00

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Anne Fröberg.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste