Juniori Konsta Saarenpää voittoon 100 % Openissa

Kupittaalla keilattiin jo perinteiseksi muodostunutta 100 % Openia kolme viikkoa maaliskuussa. Alkukilpailusta pääsi 28 ja lisäksi neljä turbotulosta sunnuntaina keilattuun finaaliin. Alkukilpailun voitti Kupittaan ensimmäisen ensilisenssin ostanut Jorma Pikkujämsä tuloksella 1582. Finaalin tulosraja oli 1294 ja sen keilasi K-29:n Pentti Kottonen.

Kilpailussa käytettiin keskiarvotasoitusta 200-100/100 %. Ilman virallista keskiarvoa olevalle kilpailijalle käytettiin alkukilpailussa 600 pisteen tasoitusta. Finaalissa keskiarvotasoituksena käytettiin alkukilpailussa pelattujen sarjojen keskiarvoa.

Tämä kilpailu on alun perin luotu aloitteleville (juniori)keilaajille. Ajatuksena on ollut, jotta heilläkin olisi kaudessa yksi kilpailu, jossa voisi päästä kokemaan finaalin jännitystä ja saada kokemusta tulevia suurempia koitoksia varten. Junioreita finaaliin pääsi tällä kertaa viisi. Suurin ryhmä yllättäen olikin veteraanit, seitsemän keilaajaa.

Alkukilpailussa tehtiin 189 suoritusta, joka on yhtä monta kuin viime vuonna, mutta nyt kilpailuaika oli kaksi viikkoa lyhempi. Viikkokilpailijoista 43 % otti osaa erikoiskilpailuumme. Alkukilpailussa Loimaan Vee10:n Paavo Muhonen heitti neljänteen sarjaansa 300.

Finaalissa keilattiin ensin viisi sarjaa amerikkalaisittain. Tämän osion voitti TPS:n Konsta Saarenpää tuloksella 1302. Sitten oli vuorossa Shoot Out –finaalit. Siinä ensin sijoille 4, 5 ja 6 sijoittuneet keilasivat yhden sarjan. Tässä parhaan sarjan 224 keilasi TuWen Jesse Fredrikson. Hän jatkoi seuraavaan osioon, jossa mukaan tulivat sijoille 2 ja 3 sijoittuneet. Tämän jännittävän pelin voitti vasta yksitoistavuotias TuWen Roni Timonen tuloksella 242.

Lopullisessa finaalissa kohtasivat siis Konsta ja Roni. He keilasivat kaksi sarjaa. Ensimmäinen sarja päättyi Konstan viiden pisteen voittoon 261-256. Toinen sarja oli tasainen, kunnes viimeisessä ruudussa Konstan kaadot ratkaisivat koko ottelun hänelle pistein 521-503.

Kupittaan erikoiskisat ovat tältä kaudelta ohi. Juniorit ja nuoret kisaavat SM-mitaleista kolmen viikon ajan ja toukokuussa on vuorossa hallimestaruuskisat.

Shoot Out –finaalin lopullinen järjestys:

1.  Konsta Saarenpää, TPS

2.  Roni Timonen, TuWe

3.  Jesse Fredrikson, TuWe

4.  Aleksi Alanen, TuWe

5.  Paavo Muhonen, Vee10

6.  Heta Toivonen, TuWe

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste