Turun Weikot on mukana seuratoiminnan kehittämisen valtakunnallisessa pilotissa

Toukokuussa myönnettiin ensimmäistä kertaa tukea vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseen urheiluseuroissa. Turun Weikot oli yksi 24:stä tukea saaneesta seurasta.

Hanketukea saaneet seurat kehittävät ideoistaan yhdessä valtakunnallisten urheilujärjestöjen kanssa pysyviä ja toisille seuroillekin sovellettavia toimintamalleja, jotta harrastamisen kustannukset eivät olisi este lasten liikunta- ja urheiluharrastukselle. Toimintamallit tulevat jatkossa myös muiden seurojen hyödynnettäväksi. Lisäksi tavoitteena on synnyttää yhteistyötä paikallisesti yli laji- ja hallintorajojen.

Tukea saaneet seurat kokoontuivat ensimmäistä kertaa yhteen 14. kesäkuuta Helsingissä. Yhteisen työskentelyn lisäksi Likes-tutkimuskeskuksen tutkija Marko Kantomaa kertoi tutkimustaustaa ihmisten sosioekonomisen aseman vaikutuksesta liikkumiseen. Asemalla on merkitystä, mutta se on kuitenkin vain yksi harrastamiseen vaikuttava tekijä.

Toisessa puheenvuorossa entinen maajoukkuekoripalloilija, nykyinen arvostettu liikunnan ja urheilun monikulttuurisuus asiantuntija Maurizio Pratesi kertoi omasta taustastaan, ja siitä kuinka seura ja monet muut tahot ovat tukeneet ja mahdollistaneet hänen urheilu-uransa perheen rahatilanteesta huolimatta. Tällä hetkellä hän työskentelee Palloliitossa ja Walter ry:ssä luoden samanlaisia mahdollisuuksia vähävaraisille lapsille ja nuorille.

Meidän seurassamme tullaan keskittymään suoran tuen antamiseen sitä tarvitseville. Pyrkimyksenä on mahdollistaa vähävaraisten osallistuminen normaaliin seuran toimintaan. Tuen jakamista varten seuran hallitus on päättänyt perustaa säätiön 34.000 euron peruspääomalla. Valtion avustus toimintaan on meidän osalta 17.000 euroa. Säätiön hallitus tulee määrittelemään tuen myöntämiskriteerit mahdollisimman nopeasti.

Vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseen myönnettiin tukea 24 seuralle yhteensä 350 000 euroa. Tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön myöntämää tukea, joka koostuu kokonaisuudessaan Veikkausvoittovaroista.

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste