100-vuotias ponnistaa kohti uusia haasteita

Turun Sanomat 28.09.2012

MIKKO ERVASTI

100 vuotta täyttävä urheiluseura Turun Weikot ponnistaa virkeästi kohti uusia haasteita.m ts 28092012

1 500 jäsenen seuran lajikirjo on leveä, mutta tällä hetkellä varsinkin jalkapallossa tuntuu olevan potkua.

- Jalkapallossa meillä on peräti 18 eri joukkuetta, Turun Weikkojen toiminnanjohtaja Kari Impivaara kertoo.

Syy jalkapallonosteeseen on selvä.  

- Kun saimme Raunistulaan tekonurmikentän vuonna 2009, jalkapalloilijoiden motivaatio nousi reippaasti, Impivaara sanoo.

Seuran lippulaivana futiksessa ihastuttaa naisten edustusjoukkue, joka pelaa ykkösdivisioonassa. Miehet nousivat ensi kaudeksi kolmisdivisioonaan.

Satavuotiaan seuran historiassa on harrastettu ja kilpailtu kaikissa mahdollisissa urheilumuodoissa. Menestystä on tullut erityisesti yleisurheilussa, joka on edelleen yksi seuran painopistealueista.

TuWen menestyneimmän urheilijan, kilpakävelijä Reima Salosen perintöä jatkoi hienosti Anne Halkivaha osallistumalla Suomen edustajana Lontoon olympialaisiin.

Keilailu on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen. Yli sadalla keilaajallaan Turun Weikot on jäsenmäärältään Suomen suurin keilaseura.

- Junioritoimintaan on satsattu. Sen ansiosta olemme Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa keilailun Sinettiseura, Impivaara keroo.

Suoraa tukea vähävaraisille

Turun Työväenyhdistyksen yhteyteen vuonna 1912 perustettiin Turun Työväenyhdistyksen Voimistelu ja Urheiluseura Veikot. Sata vuotta myöhemmin Turun Weikoissa aatteen palo ei ole suinkaan sammunut, vaikka hurmoshenkinen talkoohenki on joustavasti antanut tietä myös markkinavoimille.

Turun Weikot on mukana muun muassa opetusministeriön rahoittamassa pilottihankkeessa vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseksi.

Hankkeen kohderyhmänä ovat sellaiset kilpailulisenssin omaavat tai sen hankkivat 6-19 -vuotiaat, joiden perheellä ei ole mahdollisuutta vähävaraisuudesta, työttömyydestä tai muusta tilapäisestä taloudellisesta vaikeudesta johtuen itse maksaa lajinsa toimintamaksuja tai lajissa tarvittavia välineitä ja asusteita.

Hankkeessa annetaan suoraa tukea sekä jo toiminnassa mukana oleville, että mukaan pyrkiville kohderyhmään kuuluville lapsille ja nuorille.

- Näitä hankkeita tehdään hioukan eri tavalla eri puolella Suomea. Tämä malli sopii mielestäni meille erittäin hyvin, Impivaara sanoo.

Hakemuksia on jo tippunut Weikkojen toimistolle jonkin verran.

- Vapaamuotoiset hakemukset voi osoittaa seuran toimistoon suoraan minulle. Ne käsitellään luottamuksellisesti, Impivaara muistuttaa.

Weikkojen voimistelun ja tanssin aktiivit ovat vauhdittaneet myös aikuisten hyvinvointiliikuntaa. Lähinnä pohjoisen Turun tarpeisiin suunnattuja liikunta- ja jumpparyhmiä vedetään Paattisten, Jäkärlän ja Moision kouluilla.

- Tässä seura tulee lähellä ihmistä, niin kuin on tarkoituskin, Impivaara sanoo.

Turun Weikot ry:n juhlavastaanotto ravintola Koululla perjantaina 28. syyskuuta klo 13-15.00.

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste