100W-pääjuhlassa arvokas ja lämmin tunnelma

Turun Weikkojen tapahtumarikas vuosi huipentui juhlavastaanottoon perjantaina 28.09.2012 Ravintola Koulussa sekä illan 100-vuotisjuhlaan Turun VPK:n talolla.

Vastaanotolla vetreää satavuotiasta kävi tervehtimässä runsaslukuinen joukko piirin urheiluseurojen, Turun kaupungin, eri urheilu- ja liikuntajärjestöjen edustajia sekä muita yhteistyökumppaneita.

Turun VPK-talo tarjosi historialliset ja arvokkaat puitteet iltajuhlalle, johon oli kutsuttu seuran aktiivitoimijoita, veteraaneja sekä eri lajien kanssa toimivia yhteistyökumppaneita puolisoineen. Ilahduttavan runsaslukuinen kutsuvierasjoukko oli saapunut paikalle täyttäen juhlasalin iloisella puheensorinalla.

m IMG 0208

Illan ohjelman käynnisti juontajana toiminut Lotta Svartsjö.

m IMG 0193

 

Tilaisuuden tervetuliaissanat lausui lausui Turun Weikot ry.n puheenjohtaja Ari Normasto. Hän perusteli juhlavuoden 100 W-logovalintaa sillä, että seura on yhtä energinen kuin vastaavan wattimäärän hehkulamppu. Lisäksi seura pyrkii vastaavalla 100 watin täydellä teholla välittämään kirkkautta ja energiaa toimintansa kautta. Niin ikään Normasto kertoi juhlan luonteesta ja niihin lähetettyjen kutsujen taustoista. Tilaisuuteen ei voinut lippuja tai illalliskortteja kuka tahansa kadunkulkija hankkia, vaan paikalle haluttiin saada vain tietyt aktiiviset seuratoimijat ja läheiset yhteistyötahot.

m IMG 0198

Suomen Työväen Urheiluliiton tervehdyksen juhlaan toi TUL:n hallituksen jäsen Henry Toivari. Puheessaan hän mainitsi Turun Weikkojen olevan monessa asiassa edelläkävijä seurakentässä. Muutamina poimintoina innovatiivisesta toiminnasta hän nosti esiin Raunistulan jalkapallokentän rakentamisen, pääseuran alaisuuteen perustetut lajiyhdistykset sekä opetusministeriön rahoittaman pilottihankkeen vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseen.

 

m IMG 0205

Juhlapuheessaan Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell kertoi Turun kaupungin edistyksellisestä toiminnasta urheilupaikkojen rakentamisessa. Hän viittasi myös edelliseen puhujaan Henry Toivariin ja totesi, kuinka hyvin Turun Weikot seurana etenee hyvin ajassa ja uudistuu sen mukana aina tarpeen mukaan.

 

m IMG 0213

Puheiden jälkeen kuultiin tunnelmallinen musiikkituokio Tango Del Norte-yhtyeen esittämänä. Orkesterissa musisoivat Heikki Hämäläinen (sello), Sami Pirttilahti (bandoneon) ja Ville Westergård (piano).

 

m IMG 0274

Viihteellisen tuokion jälkeen siirryttiin juhlaillallisen pariin. Illan menusta ja sen tarjoilusta vastasivat Raision Ammattioppilaitoksen 2. vuosikurssin kaikki oppilaat. Ja varsin upeasti he sen hoitivatkin lähes sadan iloisen nuoren tulevan ammattilaisen ottein.

Juhlamenu

Alkuruoka:

Parsakeitto

Viini, olut, vesi

Pääruoka:

Pekoniin käärittyä broileria punaviinikastikkeessa

Kauden kasvikset

Maalaisperunat

Viini, olut, vesi

Jälkiruokabuffet

Kahvi, konjakki tai likööri

 

m IMG 0279

Illan ohjelmallinen anti jatkui historiallisella kronologialla ”Weikkoa vuosikymmenten varrella”. Seuran historiasta ja toiminnasta kertovan kattavan kuvakollaasin lomassa nautittiin teemaan sopivista musiikkiesityksistä.

 

m IMG 0294

Esityksen kertojana toiminut Ari Normasto haastatteli tässä yhteydessä TuWen menestyneintä urheilijaa kilpakävelijä Reima Salosta, sekä hänen valmennettavaansa, kuluneena kesänä Lontoon olympialaisissa kävellyttä, Anne Halkivahaa.

 

Turun Weikot muisti kunniamerkein pitkäaikaisia toimijoitaan

 

m IMG 0331

Huomionosoitukset 100W-juhlassa 2012

Hopeinen merkki voidaan myöntää vähintään 10 vuotta ansioituneesti toimineelle seuran tai lajiyhdistyksen jäsenelle. Turun Weikkojen hallitus on myöntänyt hopeisen merkin seuraaville seura-aktiiveille:

Riku Lähteenmäki, Nyrkkeily

Tanja Nirkkonen, Yleisurheilu

Harri Grönlund, Yleisurheilu

Jani Lehenberg, Yleisurheilu

Ari Jalonen, Jalkapallo

Kultainen merkki voidaan myöntää seuran tai lajiyhdistyksen jäsenelle, joka on saanut hopeisen merkin ja toiminut vähintään 15 vuotta merkittävissä tehtävissä, siitä vähintään puolet seuran tai yhteisöjäsenen hallituksen jäsenenä tai jaoston johtotehtävissä. Turun Weikkojen hallitus on myöntänyt kultaisen merkin seuraaville henkilöille:

Ari Leppäranta, Lentopallo

Olli Vuorinen, Lentopallo

Pekka Aakko, Yleisurheilu

Reima Salonen, Yleisurheilu

Ari Normasto, Jalkapallo

Seuran sääntöjen mukaan seuran kunniajäseneksi voidaan kut­sua vähintään 50 vuotta täyt­tänyt yksityinen henkilö, joka on huomat­tavasti edis­tä­nyt seu­ran tarkoituk­sen toteuttamista. Tämän lisäksi seuran hallitus on noudattanut käytäntöä, että kunniajäseninä voi olla samanaikaisesti enintään viisi henkilöä.

Tällä hetkellä seuran kunniajäseniä ovat Ritva Normasto, Aulis Lehtonen ja Alvar Saarinen. Seuran hallitus on päättänyt kutsua uusiksi kunniajäseniksi Jorma Rantasen ja Esa Forsströmin.

 

m IMG 0302

Yllätysnumerona nähtiin Turun Weikkojen Moision itämaisen tanssin ryhmän viehkeät esitykset.

 

Juonnettu ohjelma päättyi Olli Laakkion säveltämän, Ritva Normaston sanoittaman ja Lotta Svartsjön esittämän ”100-Wattia” -laulun säveliin.

Ilta jatkui vielä pitkään iloisissa merkeissä vapaan seurustelun ja tanssin merkeissä. Tanssimusiikista huolehti Iiro Salmi kvartetti.

Kuvagalleria juhlavastaanotolta Ravintola Koulussa ja iltajuhlasta Turun VPK-talolla (Kuvat: Arto Pitkänen)

"Klikkaa" kuva suuremmaksi ja selaa.

Iltajuhla:

 

Juhlavastaanotto:

 

 

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste