Alkukesän katsaus

 

Weikkojen yleisurheilukausi on alkanut mitä mainioimmin. Ennätyksiä on rikottu, mitaleita kahmittu sekä rajoja ja edustuspaikkoja arvokilpailuihin saavutettu.

Alkukesän aikana miteltiin maantiekävelyiden suomenmestaruuksista Laitilassa. Weikkolaisia oli mukana mukavasti neljä kappaletta ja kotiin tuomisina Aleksi Ojalan toimesta kultaa miesten sarjassa sekä paikka Lontoon MM-kilpailuihin. Toisesta mitalista vastasi Venla Nirkkonen N17 -sarjassa kävellen hienosti ensimmäisessä 10 km kilpailussaan SM-hopealle. Kaksi muuta edustajaa Timo Viljanen ja Hugo Leppäsyrjä joutuivat valitettavasti tällä kertaa jättämään kisan kesken.

Nuorilla urheilijoilla kilpailu-urakat ovat vasta alkamassa, kun SM -ja PM-kilpailuiden sarja alkaa tällä viikolla otteluiden merkeissä. Heinä-elokuun vaihteessa mitellään viesteissä ja kauden huipentaa sisulisähuipentuma Turussa elokuun puolivälissä. Alkukauden kisoissa on kuitenkin jo nähty hienoja suorituksia niin radalla kuin kenttälajien puolellakin, kun useat urheilijat ovat yltäneet ennätyksiinsä.

Lähiajan tähtäimessä ovat kotimaan kentillä lähenevät Kalevan kisat 20-23.7. Seinäjoella, jonne Weikot lähtevät tavoittelemaan menestystä viiden urheilijan voimin. Miesten 20 km kävelyyn osallistuvat kestomenestyjät Timo Viljanen ja Aleksi Ojala, joka on myös valittu jo elokuussa käytäviin MM-kilpailuihin. 3-loikassa edustuksesta vastaavat nuori kaksikko Daniel Ofosu ja Antti Tiekso, joka valmistautuu ensimmäisiin Kalevan kisoihinsa. Danielin osallistumisen vahvistusta joudutaan vielä hetki jännittämään, kunnes ranking -listan myötä kisapaikka toivottavasti varmistuu. Porukan kruunaa 10 000m metriä juokseva Tuomas Jokinen, jolla on kauden tilastokolmosena hyvät mahdollisuudet mitaliin.

Samaan aikaan Kalevankisojen kanssa Taika Koilahti edustaa Suomea Italian Grossetossa nuorten alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Alkukautena erinomaisessa kunnossa ollut Taika jahtaa naisten pituudessa finaalipaikkaa omatessaan ilmoittautuneista kauden 16. parhaan tuloksen, kun finaaliin pääsee karsinnan 12 parasta hyppääjää.

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste