Sade ja TuWe vesittivät GBK:n voitonhaaveet

Koko viidensadan kilometrin matkalla Turusta Kokkolaan ei päivä ottanut valjetakseen ensinkään. Vettä vihmoi bussin tuulilasiin aamusta lähtien. Ei näyttänyt siltä, että elokuuta elellään.

Ykspihlajan idylliselle nurmikentälle aseteltu ottelu jouduttiin siirtämään Santahaan tekonurmelle, jossa lumikolat saivat kyytiä epätoivoisessa yrityksessä saada ylimääräiset vedet pois pelikentältä.

Ympäri kalenterivuoden ulkosalla treenaaville ja pelaaville turkulaisille keli oli kutakuinkin hyvin kotoinen, eikä tuntunut menoa haittaavan, sillä vieraat korjasivat päivän pistepotin mukaansa etelään lukemin 1-2.

Vaikka keli oli kovin surkea, niin ottelu ei ollut sitä ensinkään. Peli aaltoili kenttäpäädystä toiseenKotijoukkue pääsi testaamaan muutaman kerran TuWen maalia tänään vartioineen Nea Laineen reaktiokykyä, mutta aivan turhaan, sillä nuori maalivahti pelasi kauden parasta otteluaan Naisten Ykkösessä poimiessaan varmasti märän pallon hanskoihinsa aina tarvittaessa.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen GBK:n maalivahti Ayegba Rachael joutui antautumaan Janniina Haapaniemen komean vedon edessä, jonka ansiosta turkulaiset siirtyivät 0-1 johtoon.

Johtoasemastaan TuWe ei saanut nauttia kuin vajaat kymmenen minuuttia, sillä GBK tasoitti puntit Monica Hagströmin lähes oppikirjamaisella maalilla. Tauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1.

Turkulaisten pelistä ja asenteesta huokui selkeä tahtotila voittaa päivän kamppailu. Toisella puoliajalla nähtiin vahvoja kaksinkamppailuita, joissa ei antanut kumpikaan joukkue piiruakaan periksi. TuWen hyökkääjätrio Haapaniemi, Therése Rizzo ja Janika Kirveennummi laskeutuivat nöyrästi auttamaan puolustuspäähän avustamaan muita. Keskikenttä ja puolustus niin ikään hoitivat omat tonttinsa huolella ja onnistuivat vastavuoroisesti "ruokkimaan" hyvillä palloilla hyökkääjiä aina tilaisuuden tullen

Palkinto työnteosta tuli, kun pelikellon mukaan ottelua oli käyty minuutin yli tunti. Janika Kirveennummi avasi kauden maalitilinsä johdattaen joukkueensa 1-2 johtoon, joka jäi päivän lopputulokseksi.

Koko joukkue ansaitsee hyvän arvosanan arvokkaaseen lopputulokseen johtaneesta taisteluilmeestä.

Ensi viikonloppu on joukkueelle vapaa, sillä seuraavalla viikolla pelataan kaksi ottelua. Tiistaina Raunistulaan saapuvat raumalaiset ja lauantaina suunta jälleen kohti pohjoista...mutta tällä kertaa vain Vaasaan asti.

GBK-TuWe 1-2 (1-1)

22'  0-1 Janniina Haapaniemi

31'  1-1 Monica Haggström

61'  1-2 Janika Kirveennummi

Kuvat: Ari Jalonen