Wauhti Weikko

URHEILUKOULUTIEDOTE

 1.2.2024

 

Moi kaikki!

Turun Weikkojen urheilukoulut jatkuvat läpi talven, ja uudet urheilijat ovat aina tervetulleita mukaan. Kätevimmin tämä tapahtuu ottamalla yhteys ryhmien vastuuvetäjiin tai nuorisopäällikköön, joiden yhteystiedot löytyvät kotisivuilta.

Tässä tiedotteessa kerromme tärkeitä tietoja mm. harjoituksiin ja kilpailuihin liittyen. Osa asioista on jo tuttuja kauemmin mukana olleille, mutta kertaus on opintojen äiti.

 

Tiedotus

Tiedotus ajankohtaisista asioista tapahtuu harjoitusryhmien WhatsApp-ryhmien kautta ja jäsenrekisterimme myClubin kautta sähköpostitse. Koska joskus myClubista lähetettyjä sähköposteja on joutunut roskapostin joukkoon, on sekin hyvä tarkistaa välillä.

 

Harjoitusvarusteet 

Harjoituksissa pitää olla jalassa lenkkitossut. Myös piikkarit kannattaa ottaa mukaan. Asuksi käyvät shortsit/verryttelyhousut ja t-paita. Juomapullo täytyy olla mukana, jotta tauoilla ja janon yllättäessä pääset juomaan. Ota halliharjoituksiin mukaasi myös ulkoliikuntavarusteet, sillä verryttely ja osa harjoituksesta saatetaan tehdä ulkona. Pimeällä on hyvä käyttää heijastinliiviä. Kännykät ovat ehdottomasti kiellettyjä harjoitusten aikana!

Harjoituksissa on tärkeää kuunnella valmentajan ohjeita, jotta vahingoilta vältytään. Varsinkin Kupittaan urheiluhallissa on paljon urheilijoita samanaikaisesti. Ennen kuin ylität radan, varmista ettei sieltä tule juoksijoita. Annathan harjoittelurauhan myös kaikilla muilla harjoittelupaikoilla.

 

Harjoituksiin meno

Paavo Nurmen stadionilla ryhmät kokoontuvat ison tulostaulun luona. Ulkokauden aikana varaudu aina sään vaatimalla tavalla, ettei esim. sateen sattuessa tarvitse olla märissä vaatteissa!

Kupittaan urheiluhallilla on käytössä portti, jonka kautta kuljetaan sisään. Tämä portti estää vanhempien pääsyn hallille harjoitusten alettua. Jos vanhempi haluaa tulla halliin ryhmän mukana heti harjoitusten aluksi voi valmentaja päästää omalla rannekkeellaan halukkaat sisään. Harjoituksia seuraamaan tulleen vanhemman paikka on katsomossa, ei kentällä, koska kentällä on paljon urheilijoita, emmekä halua aiheuttaa ruuhkaa. Jos apua esimerkiksi mittaukseen, tasoitukseen tms. ilmenee, voi valmentaja pyytää huoltajaa kentälle auttamaan. Näin valmentaja saa keskittyä itse valmentamiseen.

Ennen harjoitusten alkua valmentaja kerää koko ryhmän yhteen hallin alasisäänkäynnin luokse ulos. Kaikki päästetään samaan aikaan sisään ryhmänä. Ole siis hyvissä ajoin paikalla, ettei valmentaja joudu päästämään myöhästyneitä urheilijoita sisään kesken harjoitusten.

Kisoissa hallin pääovet ylhäällä ovat auki ja niistä on kaikille vapaa sisäänpääsy.

 

Kilpailu-ja verryttelyasut

Urheilukoululaiset saavat urheilukoulumaksua vastaan Turun Weikkojen t-paidan (1kpl/urheilukoululainen). Kun paidat on toimitettu olisi suositeltavaa, että niitä käytettäisiin aina harjoituksissa. Ryhmä on helpompi pitää kasassa harjoituksen aikana, kun kaikki ovat punaisissa!

Kilpailuissa suositeltavaa on käyttää seuran kisa-asua. Adidaksen Verryttelyasut sekä tuulipuvut ja Noname kisa-asut ovat sovitettavissa Turun Weikkojen toimistolla osoitteessa Mikonkatu 2. Sovithan ajan ennen, kun tulet pukuja sovittamaan. Toimistolla asuja on joitain kokoja valmiina ja muita kokoja tilataan keskitetysti muutaman kerran vuodessa (kysynnän mukaan). Tarvittaessa asuja voidaan tuoda myös hallille sovitukseen.

Huom! Nimikoi lapsesi seura-asut, koska harjoituksissa saattaa olla useampia samankokoisia!

 

Urheilukoulumaksut

Urheilukoulumaksu suoritetaan kaksi kertaa vuodessa. Kesäkausi on huhti-syyskuussa (laskutetaan maalis/huhtikuussa) ja talvikausi loka-maaliskuussa (laskutetaan syys/lokakuussa). Uudet urheilukoululaiset voivat tutustua toimintaan kahdella harjoituskerralla veloituksetta. Kolmas harjoituskerta katsotaan ilmoittautumiseksi ko. kaudelle.

Laskut lähetetään jäsenrekisterimme myClub palvelun kautta sähköpostitseMaksut ovat aina ryhmäkohtaisia, riippumatta siitä montako kertaa urheilija pääsee harjoituksissa käymään. Koska joskus myClubista lähetettyjä sähköposteja on joutunut roskapostin joukkoon, on sekin hyvä tarkistaa välillä.

Ilmoitathan osoitteenmuutoksista myClubiin tai valmentajallesi ja seuran toimistoon, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maksettava summa perustuu viikoittaisiin harjoituskertoihin seuraavasti:

1 krt/vko: 100 €/kausi, 200 €/vuosi

Maksu sisältää:

·       Yleisurheilulisenssin

·       Tapaturmavakuutuksen

·       Turun Weikot yleisurheilun jäsenmaksun

·       Ohjaajien kulukorvaukset ja koulutukset

·       Kilpailujen osanottomaksut oman valmentajan ilmoittamiin kisoihin (max 2 lajia/kisa, 10 kisaa/vuosi + pm-kisat ja omat kisat)

·       Kilpailuasut seurahintaan

·       Retkiä ja teemapäiviä tuettuun hintaan

·       Toimiston palvelut

 

2 tai 3 krt/vko: 200 €/kausi, 400 €/vuosi

Maksu sisältää edellisestä poiketen tai lisäksi:

·       Kilpailujen osanottomaksut oman valmentajan ilmoittamiin kisoihin (max 2 lajia/kisa, 15 kisaa/vuosi + pm-kisat ja omat kisat)

·       Tapaturmavakuutuksen 13 vuotta ja nuoremmille

        Lajikoulutukset ja laji-illat tuettuun hintaan

 

4 krt/vko tai useammin: 40 € / kk (nuorisovalmennusryhmät)

Maksu sisältää edellisestä poiketen tai lisäksi:

·       Valmentajan kulukorvaukset ja koulutukset

·       Henkilökohtaisen valmennusohjelman

·       Kilpailujen osanottomaksut (max 2 lajia/kisa tai 15 €) valmentajan ilmoittamiin kisoihin, 10 kisaa + pm ja seuraottelut

·       Seuran järjestämät SM-kisamatkat majoituksineen (A-rajan saavuttaneille tai 3 pisteen urheilijoille)

 

Suomisport-lisenssijärjestelmä

Olympiakomitea ja Suomen Urheiluliitto ovat siirtyneet uuteen lisenssijärjestelmään, Suomisporttiin. Seura maksaa lapsesi/huollettavasi kilpailulisenssin. Tapaturmavakuutus maksetaan 13 vuotta ja nuoremmille. Sitä ennen vanhemman/huoltajan pitää tehdä seuraavat kolme asiaa:
1. Luo itsellesi Sporttitili ja kirjaudu Suomisporttiin. Jos sinulla on jo Sporttitili, pelkkä kirjautuminen riittää. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä: https://suomisport.freshdesk.com/fi/support/solutions/articles/44001856851-miten-kirjaudun-suomisporttiin-
2. Luo lapsellesi/huolettavallesi oma Sporttitili "Lisää lapsi" -painikkeella oman Sporttitilisi alle (katso ylläoleva ohje).
3. Ilmoita lapsesi/huollettavasi tähän tapahtumaan: https://www.suomisport.fi/events/b3cb95bc-077b-4c53-bd50-499343f4a3f5.

 

Kilpailuihin ilmoittautuminen

Oma valmentaja ilmoittaa aina kilpailuihin. Valmentaja kokoaa kaikki kilpailuihin halukkaat urheilijat joko harjoitusten yhteydessä, sähköpostitse tai puhelimitse. Seura maksaa kaikkien urheilukoululaisten osallistumismaksut vain sellaisiin kisoihin, joihin valmentaja on hänet ilmoittanut. Muuta huomioitavaa:

·       Osallistumisoikeus on kahteen lajiin per kilpailu.

·       Jälki-ilmoittautumisia ei makseta.

·       Jos et pääse kilpailuihin esim. sairauden takia, ilmoitathan siitä valmentajallesi pikimmiten. Erityisen tärkeää tämä on viestijuoksuissa, sillä varajuoksijaa ei aina ole helppoa saada lyhyellä varoitusajalla.

·       Ilman pätevää syytä kilpailuista poisjääneiden ja niihin jo ilmoittautuneiden maksu voidaan periä takaisin. Jokainen ilmoittautuminen maksaa seuralle 8-10 €/laji/osallistuja. Vuodessa näistä kertyy suuri summa. Vältä siis turhia ilmoittautumisia! Ilman pätevää syytä kisoista poisjääneen osallistumismaksu voidaan periä urheilijalta jälkikäteen.

·       Muiden kuin valmentajan ilmoittamien kilpailujen osallistumismaksuista vastaa urheilija ja hänen vanhempansa/huoltajansa itse. Myöskään valmentaja ei ole sillon paikalla.

 

Harjoitusajat ja -paikat

Harjoitusajat

 

Jäseneksi ja urheilukouluun liittyminen

Jäsentietolomake löytyy yleisurheilun kotisivuilta: ilmoittaudu urheilukouluun. Myös vanhempien/huoltajien on mahdollista liittyä Weikkojen kannatusjäseniksi 20 € jäsenmaksulla.

Ilmoittaudu tästä

 

Toimitsijatehtävät, talkootoiminta ja varainhankinta

Vanhempia/huoltajien toivotaan osallistumaan seuramme toimitsijatehtäviin ja joihinkin talkoisiin. Myös buffetti tarvitsee välillä myyjiä. Toiminnasta kiinnostuneet voivat tiedustella asiasta Pekka Aakkolta p. 0400 601358, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Seuran varainhankintaan kuuluu myös erilaisten tuotteiden (esim. seuran vuosikalenterin) myynti.

 

Toimitsijakoulutusta

Turun Weikot kouluttaa kaikki halukkaat vanhemmat toimitsijakursseilla. Mahdollisuus on käydä I-tason toimitsijakurssi ja/tai II-tason tuomarikurssi. Koulutukset on mahdollista järjestää oman seuran sisällä, jos kurssilaisia tulee tarpeeksi (10 henkilöä). Koulutuksen maksaa Weikot.

Vanhempien toimiminen kilpailujen toimitsijana on edellytys kilpailujen järjestelyjen onnistumiselle. Suurin osa tehtävistä on helppo oppia, ja niihin saa opastusta kokeneemmilta toimitsijoilta.

Myös muita koulutuksia on tarjolla. Jos olet kiinnostunut toimimaan yleisurheiluohjaajana, voimme tarjota sinulle koulutuksen myös tähän tehtävään. Ota rohkeasti yhteyttä. Yhteystiedot löydät tiedotteen lopusta.

 

Tärkeimmät www-osoitteet

 

www.kilpailukalenteri.fi                     Sähköinen kilpailukalenteri

www.tilastopaja.fi                               Kilpailujen tulokset ja urheilijoiden tuloskehitys

http://varsy.sporttisaitti.com               Varsinais-Suomen Yleisurheilu ry

www.yleisurheilu.fi                             Suomen Urheiluliitto, yleisurheilun lajiliitto

https://live.tuloslista.com                   Tuloksia

 

 

 

Yhteystiedot

 

Toimisto         Mikonkatu 2, 20100 Turku

p. 040-865 2903 Antti Tiekso

p. 040-577 7318 Tanja Nirkkonen

avoinna: pääasiassa ti-to klo 11-15.

Toimistolla asioita hoitaa Tanja Nirkkonen ja Antti Tiekso. Huom! Soita ennen käyntiäsi, jotta varmistat että paikalla on joku käyntisi aikana.

 

email:               Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kotisivut:          www.turunweikot.fi/yleisurheilu

Seuraathan meitä myös somessa!

Facebook:       Turun Weikot Yleisurheilu ry

Instagram:     tuwe_yu

 

 

 

Kaikkien valmentajien yhteystiedot löydät osoitteesta: http://www.turunweikot.fi/yleisurheilu-yhteystiedot.

Seuran kotisivuilta löytyy myös laajempi toiminnan käsikirja, jos haluat tietää yleisurheilutoiminnastamme lisää: https://www.turunweikot.fi/tiedostot/yleisurheilu/Toimintakäsikirja.pdf.

 

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste