Kevään korvilla tapahtunutta

Talven selkä on lopultakin taittunut ja kohti valoa sekä lämpöä mennään kovaa vauhtia.

Vuoden ensimmäisten kuukausien aikana TuWen naiset ovat pelanneet muutamia harjoitusotteluita tiiviin kuntoharjoittelukauden lomassa.

Lisääkin hyviä otteluita on ollut tarjolla, mutta erilaisten aikataulullisten päällekkäisyyksien vuoksi on jouduttu peruuttamaan ottelut Stockholm AIK:n ja liigajoukkueiden Ilveksen ja TPS:n kanssa.

Joukkuetta on piinannut harmillisesti koko sydäntalven ajan ryhmän sisällä jyllänneet erilaiset flunssat ja vatsataudit, eikä täydellä kokoonpanolla olla päästy kentälle vielä kertaakaan.

 

HPS-TuWe 3-0 (0-0)

27.01. Talin Urheiluhalli

Kauden ensimmäisessä harjoituspeliin TuWen naiset matkasivat pääkaupunkiseudulle Helsingin Palloseuran naisten edustusjoukkueen vieraaksi. Uusi tuttavuus, joka nousi kaudelle 2017 Naisten Ykköseen. Ottelu pelattiin Talin haliissa perjantai-illan "yövuorolla".

Ennen ottelun alkua pukukopissa oli aistittavissa ehkä pientä jännityksenkin poikasta muutamien pelaajien kohdalla. Neljä uutta pelaajaa puki ensimmäistä kertaa TuWen punaisen pelipaidan ylleen.

Ottelu oli turkulaisten kantilta kovasti kaksijakoinen. Ensimmäinen puoliaika yllätti taustajoukot ajankohtaan nähden pelin näyttäessä hyvin maltilliselta ja vauhtiakin oli mukavasti. Maalissa aloittanut Lotta Parkkola pelasi vakuuttavasti ja suoritti useita näyttäviä torjuntoja vastustajan päästessä kokeilemaan maalintekoa TuWen kenttäpäädyssä.

Jos ensimmäinen jakso oli melko tasainen, niin toisella puoliajalla pitkän päivän ilta tuntui tekevän turkulaisille pienen tepposen ja näytti siltä, kuin bensa koneesta olisi päässyt vähän loppumaan. Helsinkiläiset pääsivät avoimemmin tekemään kolttosia vastustajan päädyssä, jonka seurauksena ottelun toisella jaksolla maalissa ollut Nea Laine joutui antautumaan kolmeen otteeseen Emma Järvisen, Piia Kämpin ja Erika Strandin onnistuessa maaliteossa.

Vaikka vastustaja pääsi ottelussa vähän maalien makuun, niin kokonaisuutena ottelu oli aika tasaväkinen. Maalinteon viimeistelyssä kummallakin joukkueella on vielä melkoisesti tehtävää kevättä kohti mentäessä.

Maalissa ja jälkimmäisellä jaksolla kentälläkin pelanneen Lotan lisäksi kelpo näytöt osaamisestaan antoivat myös muut debytoijat Kaisa Aalto, Camilla Mäki-Kuutti ja Érika Pullinen.

TuWe: Lotta Parkkola, Kaisa Aalto, Camilla Mäki-Kuutti, Erika Pullinen, Jannica Finnberg-Harju, Maj Totro, Meri-Tuulia Reponen, Janniina Haapaniemi, Matilda Halm, Nea Laine, Jessica Sjöblom, Asta Valkama

 

NiceFutis-TuWe 0-0

26.02. Karhuhalli, Pori

TuWen naiset pääsivät pitkästä aikaa kohtaamaan Nicefutiksen naisten joukkueen Porin Karhuhallissa pelatussa kauden toisessa harjoitusottelussa. Takavuosina joukkueet kohtasivat useissa eri yhteyksissä, mutta viime vuosien aikana kohtaamiset ovat olleet vähissä.

Porin reissulle turkulaiset olivat joutuneet lähtemään pienellä ja pippurisella ryhmällä sairastuvan vaatiessa oman vahvuutensa tänäkin viikonloppuna.

Mukavan vauhdikasta sunnuntai-illan viihdettä joukkueet tarjosivatkin ilahduttavan runsaalle kotiyleisölle. Tapahtumat kentällä olivat hyvin tasaisia. Kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan kovinkaan vaarallisia tilanteita puoleen jos toiseen, joten maalikimaroita ei tänään päästy näkemään.

TuWen maalissa vuorottelivat Lotta Parkkola ja Linda Säätelä.

TuWe: Matilda Halm, Jessica Sjöblom, Maj Totro, Asta Valkama, Janniina Haapaniemi, Jannica Finnberg-Harju, Meri-Tuulia Reponen, Lotta Parkkola, Petra Nurminen, Camilla Mäki-Kuutti, Kaisa Aalto, Linda Säätelä, Tuula Siren

 

TuWe-HPS 0-0

05.03. Kupittaa 5, Turku

TuWen ja HPS:n harjoitusotteluparin toinen peli pelattiin Turun Kupittaalla kauniissa auringonpaisteessa, mutta talven viiman muistuttaessa vielä olemassaolostaan.

Ottelu oli päivän kokoonpanolta aivan kelpo suoritus monen pelaajan joutuessa pelaamaan hyvinkin oudoilla pelipaikoilla, koska vieläkin osa pelaajista joutui jättämään ottelun väliin toipuakseen kunnolla.

Edellisen ottelun laiskanläksynä joukkueilla oli ollut maalinteko, mutta muutamista hyvistä hetkistä huolimatta nollat pitivät molemmissa päissä.Suurin osa peliajasta pelailtiin kentän keskivaiheilla, kummankaan joukkueen onnistumatta varsinaisissa läpimurroissa.

TuWen maalissa vuorottelivat jälleen Lotta Parkkola ja Linda Säätelä. Molemmilta nähtiin muutamia todella mallikkaita venymisiä vieraiden onnistuessa luomaan joitakin tiukkoja tilanteita.

Pirteitä otteita kentällä esittivät tänään peli peliltä parantaneet Matilda Halm sekä Jessica Sjöblom. Myös Tuula Sirenin vauhdikas pelaaminen oli mukavaa katsottavaa.

TuWe: Matilda Halm, Jessica Sjöblom, Asta Valkama, Jannica Finnberg-Harju, Lotta Parkkola, Petra Nurminen, Camilla Mäki-Kuutti, Kaisa Aalto, Linda Säätelä, Nea Laine, Tuula Siren, Essi Reijonen, Laura Jokinen, Elisa Viitasalo

 

Harjoitusjaksot SSL:n kanssa

 

 

Talvikauden aikana TuWen naiset ovat käyneet Sport Science Lab Turun yksilöllisesti ohjatussa harjoittelussa kahdessa eri jaksossa tavoitteena pelaajien suorituskyvyn parantaminen ja vammojen ehkäisy. Pelaajat ovat suorittaneet kaikki raskaatkin  harjoitteet hyvin tunnollisesti ja hyvällä asenteella.

Suuri kiitos SSL:n kundeille hyvästä työstä joukkueen hyväksi! Uskomme, että harjoitusohjelman hyödyt tullaan näkemään kesän aikana pelikentillä.

Naisten Ykkösen kausi alkaa pääsiäisenä. TuWe aloittaa sarjapelinsä huhtikuun 24. päivä Pietarsaaressa FC Unitedin vieraana.

 

 

 

 

 

 

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste