TuWe turvautui uusiin oppeihin talviharjoittelussa (Pallopiiri 1/2017)

Turun Weikkojen naiset treenasivat Joni-Petteri Malkan vetämissä Sport Science Labin harjoituksissa paljon pallon kanssa 

Olimme loppukaudesta 2016 helisemässä, kun loukkaantumisia tuli niin paljon, joten asiaan piti reagoida, jalkapallon naisten Ykkösessä pelaavien Turun Weikkojen päävalmentaja Jouni Alén perustelee päätöstä turvautua turkulaisen Sport Science Labin apuun.SSL:n erityisosaamista ovat leikkauksen jälkeinen kuntoutus ja tuki- ja liikuntaealimistön fysioterapia, minkä lisäksi yritys on urheilijoiden suorituskyvyn, biomekaniikan ja urheilullisuuden parantamisen asiantuntija.

 - Minulla on nyt asiakkaana ensimmäinen naisjoukkue. Lähtökohta ei ollut mitenkään paras mahdollinen, mutta Weikkojen naisilla on suuri halua oppia lisää urheilullisesta kehityksestä. Tärkeintä on se, että he selviävät terveenä läpi kauden, Sport Science Labin Joni-Petteri Malka, joka on pelannut itsekin pitkään jalkapalloa, kertoo. 

Taija Tomberg oli ensimmäisenä opissa 

Esimerkkipelaaja on Taija Tomberg, jolla meni lähes koko viime kausi plörinäksi loukkaantumisten takia. Tomberg, joka valmistui fysioterapeutiksi kolme vuotta sitten, kuntoutti itseään Malkan opissa. Myöhemmin koko joukkueelle rakennettiin paketti, johon kuului lukuisia harjoitus- ja kuntoutussessioita marraskuusta maaliskuuhun. 

- Keskustelimme talviharjoittelusta ja sen muuttamisesta, jotta loukkaantumisilta vältytään. Puhuimme tyypillisistä jalkapalloilijan vammoista ja tartuimme epäkohtiin. Jokainen yksilö saa henkilökohtaisen palautteen ja minuun voi olla yhteydessä pelikauden aikanakin. Tarkoitushan on, että tänne ei tulla vasta silloin kun joku paikka kehossa on jo rikki vaan ehkäistään ajoissa vammojen syntyminen, Malka muistuttaa. 

Tomberg kertoo, että heti ensimmäisen treenikerran jälkeen pelaajistossa virisi hyvä keskustelu. He huomasivat itsekin asioita, joita voi tehdä paremmin. 

- Tämän kaiken voi siirtää suoraan kentälle, hän toteaa. Tomberg uskoo, että saa uuden talviharjoitteluopin myötä rutkasti lisää pelivuosia uralleen. 

Valmentaja toivoo tasaisuutta 

Viime vuonna kahdeksanneksi naisten Ykkösessä sijoittuneen Turun Weikkojen päävalmentaja Jouni Alén haluaa ryhmänsä pelaavan alkavalla sesongilla huomattavasti edellistä tasaisemmin. 

- Taistelimme sarjan parhaita vastaan tasapäisesti ja voitimme kummatkin nousijajoukkueet, mutta joissain peleissä olimme taas luokattoman huonoja. Tasonvaihtelua tapahtui liikaa myös ottelujen sisällä. Nyt on syytä odottaa kaikilta perempaa suoritusta, Alén sanoo.

 - Jos nyt saamme hyvän alun ja pystymme tasaisuuteen, voimme taas haastaa kärkijoukkueet, hän jatkaa. Valmentaja uskoo pelaajamateriaalin riittävän onnistuneeseen kauteen, kunhan toipilaina pitkään olleet Taija Tomberg, Janika Kirveennummi ja Emmi Reinikainen ovat täydessä pelikunnossa. Eveliina Kivikoski on lopettanut, ainakin toistaiseksi, joten hänen korvaajansa paikka on tarjolla vaikkapa seuran nuorille. 

TEEMU NURMI

 Pallopiiri 1/2017  

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste