Yhteensä 134 tyttöä ja poikaa treenasivat Real Madridin tapaan Turussa 19.-20.6.2017

 

Real Madridin leirejä järjestettiin nyt neljättä vuotta Suomessa yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa. Leiripaikkakuntina toimivat Turku sekä Rovaniemi. Leiripäivien aikana osallistujat pääsivät treenaamaan Real Madridin akatemiavalmentajien johdolla. Varsinaisten jalkapalloharjoitusten sisältö tuli hyvin tarkkaan Real Madrid Foundationin puolelta.

Foundation Real Madrid (FRM) on Real Madridin yhteiskunnallinen ulottuvuus, seuran sosiaalinen käsi, jonka avulla Real Madrid on läsnä yhteiskunnassa ja kehittää sosiaalisia ja kulttuurisia ohjelmiaan. Voittoa tuottamattoman Foundation Real Madridin tärkeimpänä tavoitteena on edistää urheiluun liittyviä arvoja sekä Espanjassa, että myös kansainvälisesti ja pyrkiä käyttämään jalkapalloa kokonaisvaltaisena työkaluna persoonallisuuden kehittämisessä lasten ja nuorten kasvatustehtävässään. Tämän lisäksi Foundation Real Madrid tarjoaa jalkapallon avulla keinon syrjäytymisen ehkäisemiselle sekä näkökulmia edistää ja levittää kulttuurien välistä kanssakäymistä.

Pelitaitojen lisäksi leireillä tuotiin esiin Real Madridin arvoja kuten johtajuutta, tiimityötä, toisten kunnioittamista.

Leiriohjelmat olivat suunniteltu Real Madridin akatemian toimesta ja niissä keskityttiin muun muassa henkilökohtaiseen tekniikan ja pelikäsityksen kehittämiseen unohtamatta solidaarisuutta ja yritteliäisyyttä.

Espanjasta Turkuun saapui neljä valmentajaa Carlos Blázquez Manjabacas, Jacobo Castellano, Rodrigo Blanco Robles sekä Victor Lopez Pacheco.

Heidän johdossaan toimi Generation Aidas Internationalin edustajana Alejandro Casas. Hän on kiertänyt leirien mukana ympäri maailmaa nyt kolme vuotta.

- Hienointa näissä leireissä on, kuinka täällä pääsee tutustumaan erilaisiin kulttuureihin ja erilaiseen jalkapalloon. Kaikki oppivat, niin pelaajat kuin valmentajatkin, Casas kiittelee.

- Meidän kannaltamme tietenkin toivomme, että pelaajat sekä täkäläiset toimijat saisivat hyvän kuvan siitä, miten asioita tehdään Espanjassa ja Real Madridin organisaatiossa.

Näiden lisäksi harjoituksissa toimi Turun Weikkojen omia valmentajia ja pelaajia apuvalmentajina ja tulkkeina.

Harjoituksissa oltiin koko ajan tekemisissä pallon kanssa ja tämän lisäksi kiinnitettiin hyvin paljon huomiota joukkuepelaamiseen. Leirille osallistui kaikkiaan 134 innokasta pelaajaa ja ryhmät harjoittelivat Raunistulan ja Urheilupuiston yläkentän tekonurmikentillä. Harjoituksia tuli kaikille molempina päivinä kaksi. Ruokailut olivat Ravintola RantaKertussa, jonne yläkentältä vanhemmat leiriläiset kävelivät ja Raunistulasta ruokailuun kuljettiin bussilla.

Pelkästään osallistujien reaktioista päätellen leiri oli menestys. Leirille osallistuneet pelaajat ja valmentajat pääsivät tutustumaan siihen, kuinka jalkapalloa tehdään yhdessä maailman maineikkaimmista seuroista. Leirillä olleita pelaajia kuunnellessa kävi ilmi, että se oli hieno kokemus heille ja kaikilta leirille osallistuneilta pelaajilta tuli leiristä hyvää palautetta.

Yritykset tukivat leiriä hienosti ja kantoivat näin omalta osaltaan arvokasta yhteiskuntavastuutaan tukemalla lasten ja nuorten hyvinvointia tapahtumassa. Mukana olleet yritykset mahdollistivat omalta osaltaan leirin toteutumisen edulliseen hintaan ja loivat mahdollisuuden yhä useammalle nuorelle osallistumisen leirille.

Turun Weikkojen lisäksi leirin järjestelyihin osallistuivat Real Madrid Foundationin Suomen yhteistyökuppani Saarikoski Travels.

Tämän lisäksi leiriä olivat erittäin vahvasti tukemassa Audi Center Turku, Flör, Intersport Skanssi, RantaKerttu, Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus ja Verto.

Lisäksi erittäin suuri tuki tuli Generation Adidas Internationalilta, joka on yksi Foundation Real Madridin maailmanlaajuisista pääyhteistyökumppaneista.

 

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste