FC Hertan tappio karvaalla tavalla ottelun lisäajalla

Turkulaisten maalivahti Linda Sätelä esti paraatitorjunnoillaan joensuulaisten maalintekoyritykset.

FC Hertan pelaajien ilmeistä paistoi lauantaina karmaiseva pettymys. Itkuiset silmät ymmärsi, sillä naisten Ykkösen sarjajumboksi jämähtänyt joensuulaisjoukkue koki todella kirvelevän tappion Turun Weikoille maalein 0-1 (0-0).

FC Hertan lauantain kotiottelu jalkapallon naisten Ykkösessä päättyi karvaaseen tappioon, kun Joensuussa vieraillut Turun Weikot nousi lisäajalla voittoon (arkistokuva). Meri-Tuulia Reposen laukoma vapaapotku lähti 35-40 metristä ja upposi Satu Pitkäsen taakse Hertan maaliin. Hertta hävisi ottelun numeroin 0-1 (0-0).

Lähde: Karjalainen

9.6.2018 Päätettiin vajaan kahden viikon mittainen ottelutauko, kun Turkulaiset TuWen naiset saapuivat noin 15 asteiselle Mehtimäelle, kello 14.00 alkavaan otteluun. Ensimmäistä kertaa vuonna 2018 Hertta sai jalkeille täyden 18 pelaajan kokoonpanon ja vain #8 Ringa Nenonen oli muilla mailla henkilökohtaisten syiden vuoksi. Terveystilannekin joukkueessa mitä mainoin, kun ainoastaan #6 Penttilän polvet olivat ottelun alla pienoinen kysymysmerkki.

(Joukkueen tuore ylioppilas #17 Mirja Holopainen kukitettiin ottelun alun yhteydessä)

Peli startattiin hyvällä sykkeellä ja pienestä hermoilusta huolimatta alkukauden aikana erittäin haasteelliseksi koetut ensimmäiset 15 minuuttia selvitettiin nyt riittävällä tavalla. Tuo ensimmäinen vartti meni pienoisessa Turkulaisten painostuksessa, helppojen virheiden myös leimatessa kotijoukkuetta.

Viininpunaisten ilme alkoi kuitenkin valpastumaan ja kohti 45 minuuttia tarpoessa, hallinta pallosta siirtyi pikkuhiljaa kotijoukkueelle. Muutamalle ihan makoisallekin paikalle päästiin, mutta vierailijoitten maalia vartioinut #32 Linda Säätelä vasta lämmitteli, napsiessaan hyökkäysten ja kulmapotkujen jälkeisiä yrityksiä. Näin tauolle mentiin tulostaulun näyttäessä pyöreitä.

Toinen puolikas käynnistyi tasaisesti. Hertta oli kuitenkin joukkueista se, joka onnistui kyhäilemään itsensä maalipaikoille asti, mutta tuloksetta. Ratkaisua yritettiin laajalta rintamalta ja ajoittain tuntuikin, että peliä käytiin viininpunaisten ja Säätelän välillä.

Vastustajan toisen puolikkaan ensimmäinen vaarallinen tilanne siunaantui vasta kellon näyttäessä 85 minuuttia, kun nopea vastahyökkäys ja pallo Aksanan ja Jennin selustaan jäädytti viininpunaisen täysin. Läpiajoon päässyt turkulainen kuitenkin pysäytettiin, kun hyvin tilanteen vastaanottanut Satu nappasi pallon varmuudella, loppuun asti tilanteen pelanneen Jennin horjuttaessa pallollista riittämiin.

Ottelun viimeiset 5 minuuttia olivat suhteellisen tasaista vääntämistä. Kellon näyttäessä 90 minuuttia TuWe sai vapaapotkun vaarattomalta alueelta noin 40 metrin päästä Herttalaisten maalista. Kotijoukkueella virtaa vielä piisasi ja tilanteessa ärsyttikin pienoinen ajatus siitä, että kylläpä tähän vapaapotkuun nyt tuhriintuu kallisarvoista aikaa.

#11 Meri-Tuulia Reponen asteli pallon taakse ja lähetti pallon kohti Herttalaisten maalia. Pallon lentorataa seurasi välitön tunnemyrsky, jossa noista parhaista tunteista pääsivät nauttimaan Reposen johdolla vierailijat. Pallo nimittäin lensi kuin lensikin niin laadukkaasti riman alle, että Herttalaisilla ei ollut muuta tehtävissä kuin seisoa ja ihailla. Kellon näyttäessä aikaa 90+1 oli kotijoukkueella aikaa noin 1-2 minuutin verran, mutta kun siihen maalintekoon ei riittänyt 90 minuuttia, niin ei sitä edesauttanut myöskään viimeiset lisäaikaminuutit. Näin pisteet uskomattoman karvaalla tavalla Turkuun lopputuloksella 0-1 ja Joensuulaiset vähintääkin pettyneinä kiittämään upeasti mukana elänyttä yleisöä.

Vierailijoilta ottelun parhaana palkittiin ehdottomasti koko kentän paras pelaaja, Turkulaisten maalia varjellut #32 Linda Säätelä. Kotijoukkueen parhaana palkittiin mainiolla esityksellä joukkuettaan johdatellut #3 Jenni Kuosmanen.

Kokoonpano; Satu Pitkänen(MV), Mirja Holopainen, Jenni Kuosmanen(C), Tellu Korhonen, Henni Rinkinen, Venla Penttilä, Roosa Puustinen, Aino Kaltiainen, Kia Voutilainen, Ronja Uimi(86min. Aada Kokko). Vaihdossa: Minja Pietarinen(MV), Iiris Nyyssönen(MV), Kati Kauppinen, Lyydia Pennanen, Kiia Laine ja Ella Vähäniitty.

Ottelussa oli paljon hyvää. Paljon enemmän kuin edeltäjissään. Näin karvaan tappion jälkeen tulee lopputulosta ja ottelua itsessään maistella hetki, jonka jälkeen voi todeta, että suunta on varmuudella eteenpäin.

Seuraavan kerran Naisten Ykköstä Joensuussa pelataan vasta 14.7, kun IlosaariRockin lauantaipäivää päästään starttaamaan Mehtimäen kautta. Vierailijoina ”rokkipelissä” RoPs, Rovaniemeltä. Peli käynnistyy poikkeuksellisesti kello 13.00. Tervetuloa!

Lähde: FC Hertta kotisivut

FC Hertta-TuWe 0-1 (0-0)

90' + 1'  0-1 Reponen Meri-Tuulia