Naisten Ykkösen pelit jatkuvat, HPS vieraaksi Raunistulaan

HPS:n otteluennakko

Sarja jatkuu Vihreiden Jääkärien osalta Turussa TuWe:a vastaan.

 

HPS Naisten Edustus jatkaa kauttaan Naisten Ykkösessä muutaman viikon tauon jälkeen, kun se matkaa Turkuun TuWen vieraaksi. Joukkueiden välinen kohtaaminen keväällä oli lähes täysin HPS:n hallintaa ja silloin kotijoukkue HPS takoi taululle 3-0 lukemat kun ottelua oli ehtinyt kulua vain 25 minuuttia. Loppulukemat olivat 5--0 HPS:lle. Nyt haaste onkin paljon suurempi, kun joukkueet kohtaavat yhdellä sarjan vaikeimmista vieraskentistä.

TuWe on sarjassa seitsemäntenä 16 pelatun kierroksen jälkeen. Joukkue on onnistunut nostamaan itsensä pois putoamistaistelusta ja haluaa jatkaa pisteiden metsästystä tulevana lauantaina. TuWe ei ole kärsinyt tappiota viimeiseen viiteen otteluun ja on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa. Viimeisessä kotiottelussaan se kaatoi Raunistulassa RoPS:n lukemin 2-0.

Kotikentällään TuWe:a on vaikea  voittaa. Raunistulan kenttä on varsin pieni ( 102x60) verrattuna JYA Housing Areenaan ( 105x64) ja tämä vaikuttaa molempien joukkueiden pelaamiseen. Viime kaudella Raunistulassa HPS:llä oli vaikeuksia löytää tiloja TuWen linjojen välistä ja TuWe pääsi vaarallisesti prässäämään ylhäältä ja saamaan pallonriistoja. Kotijoukkue tulee luultavammin jatkamaan viime kauden tapaan prässäämistään ylhäältä asti 4-5-1 ryhmityksellä.

HPS lähtee levänneenä otteluun. Viikolla joukkue tulee valmistautumaan lauantain ottelua varten ja pyrkii löytämään ne avaintekijät omassa pelissään jolla TuWe kaatuu lauantaina Raunistulassa. HPS on sarjassa kolmantena kaadettuaan viime ottelussaan PKKU:n lukemin 2-0.

Lauantain ottelussa onkin tärkeää pitää kotijoukkue TuWe aseettomana ja estää heitä pääsemästä peliin mukaan. HPS:n valmennuksessa painotetaankin tarkkaa pelaamista varsinkin puolustuspäässä, jonne TuWe tulee antamaan kovan paineen.

" TuWe tulee otteluun varmasti samanlaisella ryhmityksellä ja taktiikalla kuin viime vuonna. He pelasivat silloin hyvin ja hallitsivat ottelua varsinkin ensimmäisellä jaksolla. TuWe on fyysinen joukkue ja pelaavat melko suoraviivaisesti. He pyrkivät pelaamaan leveyssuunnassa muutaman syötön, jolla liikutetaan vastustajan ryhmitystä sen verran, että päästään laittamaan pitkä syöttö hyökkäysalueelle. Omalla kentällämme pystyimme hyvin estämään nämä pitkät pallot, mutta lauantaina joudumme varmasti taistelemaa enemmän kaksinkamppailuissa".

"Pelin kannalta onkin tärkeää ettei kaveri päästetä tekemään maalia pelin alussa. Meidän täytyy olla kärsivällisiä pallollisena ja uskoa omaan pelaamiseemme. Pelirohkeus ei saa kadota pelin aikana kertaakaan. Lisäksi kaksinkamppailuissa meidän on oltava fyysisiä".

"Mitä pidemmälle peli menee, sitä enemmän meille tulee aukeamaan maalintekopaikkoja. Kärsivällisyys ja päättäväisyys maalinedessä ei saa unohtua, koska heillä on hyvä maalivahti, jolle ei helpot yritykset mene sisään. Uskon, että nämä ovat ne tekijät millä saamme halutun tuloksen lauantain ottelusta".

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste