Keskikasti on nähty (Pallopiiri-lehti 1/2019)

TPS:n maalivahti Siiri Välimaa (vas.) palaa Naisten liigaan ammattilaisvuosien jälkeen.TuWen Asta Valkama aloittaa jo kuudennen kautensa punapaitojen takalinjoilla.

TPS:n ja TuWen naiset uskovat parantavansa viime kaudesta.

Niin Turun Palloseuran kuin Turun Weikkojen naiset päätyivät viime kaudella omissa sarjoissaan ei-kenenkään maalle. TPS raivasi Naisten liigassa tiensä ylempään loppusarjaan, mutta jäi kauas mitaleista. TuWe sijoittui puolestaan Ykkösessä kahdeksanneksi, kauas sekä putoamisesta että noususta.

Molemmilla joukkueilla onkin sama tavoite ennen alkavaa kautta.

- Ainakin aiomme parantaa viime kaudesta, vakuuttavat TPS:n uusi maalivahti Siiri Välimaa ja TuWen monivuotinen luottopuolustaja Asta Valkama.

Viime vuodet Norjassa Kolbotnin ja Grand Bodon riveissä ammattilaisena pelanneen Välimaan käsitys Naisten liigan nykytasosta on hatara, mutta 28-vuotias raumalainen maalailee TPS:lle haastajan roolia.

- Meillä on tosi nuori joukkue, minä ja samanikäinen Mira Uronen olemme jo tätiosastoa, Välimaa nauraa.

- Liigan joukkueet ja pelaajat ovat vaihtuneet aika paljon sen jälkeen, kun pelasin NiceFutiksessa 2009-13, mutta uskon, että olemme haastajia.

Välimaalle ammatikseen pelaaminen Norjassa oli unelman elämistä, mutta viiden vuoden jälkeen veri alkoi vetää takaisin Suomeen.

- Nautin Norjassa olosta todella paljon, mutta vähitellen iski tarve palata kotiin lähelle perhettä ja läheisiä. Taidan olla tulossa vanhaksi, Välimaa lohkaisee.

- Otin itse yhteyttä TPS:ään, ja täällä saatiin järkevällä tavalla yhdistymään jalkapallo ja siviilityö.

TuWen puolella talvi on ollut haastava. Joukkue treenasi pitkään ilman valmentajaa, sillä Jouni Alén joutui jäämään sivuun saatuaan houkuttelevan työtarjouksen siviilipuolelta.

- Siihen ei liity mitään draamaa. Päinvastoin joukkue rohkaisi ottamaan paikan vastaan, vaikka se asettikin meidät hankalaan tilanteeseen, taustoittaa Valkama.

- Naisten Ykköseen on hankala saada valmentajaa. Moni joutuu kieltäytymään, kun kuulee, keitä vastaan sarjassa pelataan, Valkama viittaa edessä oleviin 8 500 reissukilometriin.

Jari Pullinen otti TuWen komentoonsa vain muutamaa viikkoa ennen sarjan alkua. Avukseen hän saa Weikkoja aiemmin pelaajana edustaneen Emmi Reinikaisen. Jo valmentajaratkaisua odotellessa Reinikainen ja Marion Hällfors ovat vetäneet harjoituksia.

- On ollut haastavaa, mutta olemme yrittäneet ottaa toisistamme kaiken irti. Pelaajapuolella runko on aika pitkälti sama kuin aiemminkin, ja vahvistuksia voi vielä olla tulossa, jo kuusi kautta TuWessa pelannut Valkama ennakoi.

Kumpikaan turkulaisjoukkue ei ole lyönyt tavoitteitaan lopullisesti lukkoon, mutta karkeasti ottaen suunta on selvä: sarjan ylempi puolisko. TPS ylsi viime kaudella kalkkiviivoilla liigan ylempään loppusarjaan, mutta ei pelannut mitaleista. Alkavalla kaudella Seura valmentaa Petteri Joensuu.

- Olen tykännyt Petteristä paljon. Hänen kanssaan on avoin vuorovaikutus, keskusteleminen on helppoa.

- Varsinaista tavoitetta ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta lähtökohta on toki se, että menemme ylempään loppusarjaan, Välimaa avaa.

- Meilläkään ei vielä ole yhteistä tavoitetta. Viime kaudella pyrimme viiden joukkoon, mutta jäimme siitä, kun varsinkin loppukausi meni loukkaantumisten takia selviytymistaisteluksi. Pyrimme parempaan kuin viime vuonna. Ja siihen, että pysymme ehjinä, Valkama naurahtaa.

JUHA VALTTERI SALMINEN


Lähde: Pallopiiri-lehti

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste