RoPS ja TuWe jakoivat pisteet tasaisen väännön jälkeen – kova tuuli pelaajien kiusana

Kova puuskittainen tuuli toi oman mausteensa RoPS:n ja TuWe:n väliseen Naisten Ykkösen otteluun helatorstaina. Tasaväkinen peli päättyi maalittomana 0-0 (0-0).

Rops-TuWe 0-0

- Tasainen ottelu, ei pelattu hyvin eikä pelattu huonosti. Yksi piste kuitenkin ja se on aina parempi kuin ei yhtään, totesi RoPS.n päävalmentaja Liisa-Maija Rautio pelin jälkeen.

TuWe pyrki ottelun alusta lähtien häiritsemään RoPS:n avauspelaamista useamman pelaajan korkealla ja aktiivisella prässillä. Ensimmäisen puolen tunnin aikana RoPS pääsi pariin otteeseen murtamaan vierailijoiden prässin ja etenemään maalintekoetäisyyksille. Todelliset maalintekopaikat jäivät lopulta kummallakin joukkueella ottelun ensimmäisellä puoliskolla vähiin.

- Vastustaja kun prässäsi korkealta niin ensimmäisellä puoliajalla ei ihan löydetty keinoja päästä niihin isoihin tiloihin. Tauolla käytiin sitä läpi mutta toisella puoliajalla voimistunut tuuli teki puolipitkistä avauksista tosi hankalia. Meidän pitää vaan löytää ratkaisut tällaisiin peleihin, kun vastustaja prässää noin korkealta. Miten se prässi aukaistaan ja mistä löydetään tila, Rautio kommentoi.

Toisella puoliajalla vaarallisimmat maalintekopaikat rakenteli myötätuuleen pelannut vierailija TuWe. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Roosa Karppinen pelasi kuitenkin RoPS:n maalilla jälleen vahvasti ja piti maalinsa torjunnoillaan puhtaana. Vahvistunut vastatuuli vaikeutti selkeästi RoPS:n pelaamista ja turkulaisten prässin purkamista jälkimmäisellä puoliajalla.

- Tyytyväinen olen siihen, että meillä on tasaisia pelaajia joukkueessa. Voidaan käyttää vaihtoja eikä pelin taso tipu. Saana Valkama, Anni Ollila ja Enni Yli-Suvanto tulivat hyvin sisään toisella puoliajalla. Hankala peli ja tuuliolosuhde oli kyllä meitä vastaan toisella puoliajalla.

- Tästä lähdetään taas parantamaan. Luotan tyttöihin todella ja koko ajan on menty eteenpäin. Ensi lauantain HauPa peliin ehditään myös palautua vähän paremmin, Rautio lisää.

Kentälle ja kentän laidalle saatiin ottelussa reippaita ja upeita vierailijoita. Pallotyttöinä pelissä toimivat FC Santa Claus Junioreiden Tytöt 2011/12 -joukkue. Puoliaikojen välissä Keskuskentällä taas nähtiin Sirkus Taika-Ajan Iipin ja Kertun mahtava nojatuoliakrobatia -esitys.

RoPS Naiset pelaa seuraavan kerran kotona jo ensi viikon lauantaina 8.6. RoPS-HauPa peli pyörähtää käyntiin Keskuskentällä klo 13.00.

Kirjoittanut: Sanna Lassila

Lähde: Rovaniemen Palloseura kotisivut

Otteluennakko:

RoPS Naiset saavat helatorstaina vieraita etelärannikolta Turusta, kun TuWe matkaa Rovaniemelle. Naisten Ykkösen ottelu käynnistyy klo 13.00. Puoliaikojen välissä Keskuskentällä esiintyy Sirkus Taika-aika.

Helatorstain kamppailuun lähdetään voitto takataskussa, kun GBK kaatui Kokkolassa viime lauantaina luvuin 1-2 (1-1). Kotijoukkue sai peliin hyvän alun korkean prässin kautta mutta pelin edetessä RoPS piti vahvalla peliesityksellään ottelua otteessaan ja loi useita maalintekopaikkoja etenkin ottelun toisella puoliajalla. RoPS:n maaleista vastasivat Nea Tenno ja Sanna Rautio. Päävalmentaja Liisa-Maija Rautio oli tyytyväinen joukkueen peliin:

- Nea Tennolta hyvä yksilösuoritus 1v1 tilanteessa ja hieno viimeistely. Nuori pelaaja ensimmäistä kertaa aloituskokoonpanossa Naisten Ykkösessä ja siitä heti maali. Tasoitus tuli aika kyseenalaisesta tilanteesta tuomitusta rangaistuspotkusta. Peli alkoi kuitenkin kääntyä koko ajan enemmän meille ja saatin monta todella hyvää maalipaikkaa. Etenkin meidän keskikenttäpelaajat Oonakaisa Ämmälä ja Olga Haataja on parantaneet peliä koko ajan peli peliltä. Kokonaisuudessaan koko joukkue pelasi hyvin. Tärkeä voitto oli koko joukkueelle.

Turusta Rovaniemelle matkaava TuWe otti kauden avausvoittonsa kotonaan viime lauantaina voitettuaan FC Hertan 5-2. Tätä ennen turkulaisten tilillä oli kolme tappiota ja kaksi tasapeliä. Viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa molemmat joukkueet pitivät vierasjoukkueen maalisarakkeet nollissa ja voittivat omat kotipelinsä. Helatorstain otteluun kumpikin joukkue lähtee tavallista lyhyemmällä valmistautumisajalla.

- Hirveän monta treeniä ei pelien välissä ehditty vetää mutta näillä mennään. Lauantain pelissä koko joukkue pelasi tasokkaasti ja hyvällä itseluottamuksella. Helatorstaina lähdetään hakemaan TuWe pelistä kolmea pistettä, Rautio kommentoi.

RoPS kokoonpanosta ovat poissa pitkäaikaistoipilaat Tinja Jokelainen, Julia Heino ja Milja Fräki.

Kirjottanut: Sanna Lassila

Lähde: Rovaniemen Palloseura Kotisivut

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste