Sarjapaikan säilyttäminen tähtäimessä (TS 01.05.2021)

Turun Weikot aloitti jo 11. kautensa Ykkösessä haastavista asetelmista.

Joonas Jussila

Turun Sanomat

Turun Weikot on kuulunut koko edeltäneen vuosikymmenen naisten Ykkösen tasaisimpiin suorittajiin. Vuodeksi 2011 toiseksi korkeimmalle tasolle noussut joukkue on sijoittunut edellisten kuuden kauden päätteeksi aina sijoille 8-10.

Sama sijoitus ei nyt välttämättä takaa sarjapaikkaa ensi kaudeksi, sillä Palloliiton päätöksellä 12 joukkueen Ykkönen pelataan ensi vuonna vain kymmenellä joukkueella. Siksi kolme ryhmää tippuu suoraan ja yhdeksänneksi päätyvä joutuu vielä karsimaan paikastaan.

- Säilyminen onkin ehdoton tavoitteemme. Karsinta tulee olemaan kova, mutta uskon, että meillä on sarjapaikan säilyttämiseen hyvät edellytykset, TuWen naisia kolmatta kauttaan valmentava Jari Pullinen näkee.

Viime vuodesta huomattavasti uudistunut joukkue joutui lähtemään 24. huhtikuuta käynnistyneeseen kauteen hyvin haastavista asetelmista. Moni viime kauden avainpelaaja jätti seuran, ja kaiken lisäksi loukkaantumiset piinaavat muutenkin kapeaa ryhmää.

- Kuusi pelaajaamme on tällä hetkellä loukkaantuneena, ja osa heistä on sivussa koko kauden. Loukkaantumisten taustalla on ehkä liian kova rasitus treenikaudella, jolla ehdimme pelata vain kaksi harjoitusottelua. Teemme yhteistyötä KaaPon niasten kanssa, ja sieltä saamamme muutamat vahvistukset ovat elinehto varsinkin näin keväällä, kun Kakkosta ei vielä pelata, Pullinen miettii.

TuWe aloitti kautensa viikko sitten Nurmijärvellä erikoisessa ottelussa. Turkulaiset johtivat kamppailua vielä 20 minuuttia ennen päätöstä 3-1. Lopputuloksena oli kuitenkin 3-5 tappio, kun NJS teki neljä maalia kahdeksan minuutin sisällä.

- Teimme toisen jakson alussa kaksi maalia, ja varmaan siinä tuli joukkueelle tietynlainen hyvänolon tunne. Vastustaja teki synkän vaiheen aikana käytännössä maalin jokaisesta hyökkäyksestään, TuWen monivuotinen kapteeni Emmi Reinikainen sanoo.

Jo kymmenen vuotta TuWea edustanut Reinikainen myötää, ettei ryhmällä ole heittää tälle kaudella kentälle välttämättä yhtä vahvaa joukkuetta kuin viime vuonna. Ei, vaikka mukaan liittyi esimerkiksi nuorten maajoukkueessa hienoja otteita esittänyt Nea Nyrhinen.

- Paljon pelaajia on siirtynyt muihin Ykkösen joukkueisiin, kun tytöt ovat muuttaneet pois Turusta. Tepsiin meni neljä pelaajaa. Sanoisin silti, että meillä on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta, joukkueen kokeneimpiin kuuluva monikäyttöpelaaja sanoo.

TPS:n tippumisen myötä Ykkösessä nähdään tällä kaudella kaksi Turun derbyä, joista ensimmäinen pelataan Tepsin kotiareenalla Yläkentällä jo tiistaina. Ottelun siirrosta keskikesälle käytiin keskusteluja, mutta koska vapaata viikonloppua ei löytynyt, kohtaavat joukkueet toisensa nyt ilman katsojia.

TPS ja TuWe pelasivat toisiaan vastaan harjoitusmielessä maaliskuussa. Silloin takaisin liigaan tähtäävä kaupungin ykkösjoukkue vei voiton 6-2 lukemin.

- Meillä ei ole tiistaina mitään hävittävää, ja kaikki paineet ovat Tepsillä, sillä he ovat selvästi suurin suosikki nousijaksi. Odotan matsia jo innolla, ja on kiva päästä pelaamaan tuttuja kavereita vataan, Reinikainen intoilee.

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste