TPS murskaavan ylivoimainen (TS 05.05.2021)

Liigasta pudonnut TPS oli täysin suvereeni naisten Ykkösen paikallisottelussa TuWea vastaan.

TPS-TuWe 4-0

Joni Tuominen

Turun Sanomat

TPS oli tyly emäntä naisten Ykkösenkauden ensimmäisessä Yläkentällä pelatussa Turun derbyssä, kun joukkue pöllytti TuWea maalein 4-0. Kotijoukkueen ylivoimaisuudesta tiistai-illan ottelussa kertoo se, ettei joukkueen maalivahti Inkeri Niemi joutunut torjumaan ottelussa kertaakaan.

- Ensimmäinen puoliaika oli meiltä vielä vaikea. Emme tehneet niitä asioita, mitä sovittiin, mutta toisella puoliajalla parannettiin pelaamista, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen luonnehti vaatimattomasti.

TPS otti ohjat käsiinsä heti ottelun alusta lähtien, eikä avausmaalia tarvinnut odottaa kuin toiselle peliminuutille. Joukkueensa molemmat maalit kauden avausottelussa VJS:n vieraana tehnyt Laura Linnala sijoitti pallon rangaistusalueen rajalta vasempaan alakulmaan.

Vierasjoukkue TuWella oli vaikeuksia päästä pallon kanssa edes yli puolen kentän. TPS sen sijaan vyöryi jatkuvasti kohti vieraiden maalia, mutta ratkaisevissa paikoissa syötöt ja laukaukset jättivät toivomisen varaa.

- Meillä ei vaan materiaali riitä Tepsiä vastaan. Surkein mahdollinen alku, ja se teki pelaamisen vaikeaksi, TuWen valmentaja Jarno Koivunen harmitteli.

Avauspuoliajan ikävin tapahtuma nähtiin 25.minuutilla, kun TPS:n Selja Leiwo ja TuWen Camilla Saarinen törmäsivät keskialueella. Saarisen nilkka sai tilanteessa kipeän osuman, ja hän jäi makaamaan kivusta huutanen pitkäksi aikaa kentän pintaan, eikä hänelle ole vaikea ennustaa vähintään pitkää sairauslomaa.

- Huomenna varmaan tiedetään lisää, mutta lähti sairaalaan ensiapuun, Koivunen tuskaili ja totesi joukkueelta olevan sivussa jo valmiiksi viisi avauskokoonpanon pelaajaa.

Pian tapahtuneen jälkeen TPS sai palkinnon koko puoliajan kestäneestä suvereenista hallinnasta, kun Netta Laasion kulmapotkun jälkitilanteesta lähettämä syöttö tavoitti juuri TuWesta TPS:n riveihin siirtyneen Jenni Kaupin, jonka ohjauksen edessä erinomaisesti torjunut TuWe-vahti Roosa Hurmerintakin oli voimaton.

Toisella puoliajalla ottelu pysyi edelleen täysin TPS:n kontrollissa, ja kotijoukkueen maalivahti Niemen roolina oli edelleen osallistua peliin ainoastaan alakerran pelinrakentajana.

Vieraiden maalissa Hurmerinta taas sai venyä useampaan torjuntaan, mutta lopulta TPS löysi keinot hänen ohittamisee.

Ensin onnistui 73.minuutilla Saija Östlund, joka jatkoi Kaupin selkäpäin lähettämän pallon vieraiden maaliin. Neljä minuuttia myöhemmin onnistui tarkalla laukauksellaan Ronja Wirtanen, joka oli tullut kentälle vaihdosta vain viisi minuuttia aikaisemin.

- Neljä tehtyä maalia ja toinen peli putkeen ilman päästettyjä maaleja, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Kuusi pinnaa, ja parempaa alkua ei voi kahdessa pelissä kauteen saada, Salonen totesi.

- Meillä on se tilanne, että pitää panostaa muihin peleihin kuin näihin Tepsiä vstaan. Jos tästä nyt jotain olisi saatu, niin olisi ollut plussaa, Koivunen totesi.

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste